Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-10-27/nu-exista-nicio-dispozi-ie-a-primministrului-de-numire-a-lui-renato-usatii-in-vreo-func-ie-in-cadrul-37153.html
Data: Oct 27, 2014 (18:47)

Nu există nicio dispoziție a Prim-ministrului de numire a lui Renato Usatîi în vreo funcție în cadrul Guvernului - nici secretă, nici publică

Cancelaria de Stat precizează că angajarea în serviciul public se face prin ordinul/dispoziția conducătorului autorității angajatoare și acest document prin definiție nu poate fi unul secret (cu excepția instituțiilor specializate, de exemplu SIS, MAI etc.).

Mai mult, consilierii principali de Stat ai Prim-ministrului se numesc prin Dispoziţia Guvernului Republicii Moldova, care în mod obligatoriu se publică în Monitorul Oficial.

În acelaşi timp, nu există nicio dispoziție a Prim-ministrului de numire a lui Renato Usatîi în vreo funcție în cadrul Guvernului - nici secretă, nici publică.

Reieșind din aceasta, persoana în cauză nu avea cum să fie remunerată nefiind angajată în funcție, fapt care poate fi verificat din datele contabile de către orice instituţie abilitată sau persoană interesată.