Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.10.2014

Camerele de Comerț și Industrie din Moldova și București vor semna un acord de colaborare

Camerele de Comerț și Industrie din Moldova și București vor semna un acord de colaborare

Vizitarea expoziției internaționale de agricultură Indagra, organizarea unui forum moldo-român al oamenilor de afaceri, participarea la ceremoniile de decernare a distincțiilor Topul firmelor din România și semnarea unui Acord de colaborare cu Camera de Comerț și Industrie din România.

Potrivit CCI, acestea sunt doar o parte din activitățile planificate în cadrul unei misiuni de afaceri, ce va fi condusă de Președintele Camerei de Comerț și Industrie, Valeriu Lazăr, planificată pentru perioada 29-31 octombrie.

Forumul oamenilor de afaceri moldo-român se va desfășura pe data de 30 octombrie, începând cu ora 10, în sediul CCI România. În cadrul Forumului urmează a fi semnat Acordul de colaborare între Camerele de Comerț și Industrie din cele două țări. Evenimentul va fi urmat de vizitarea Expoziției Indagra, dedicată furnizorilor de tehnologii și echipamente de procesare în industria alimentară și producătorilor de alimente la care vor participa cca 36 de companii din Republica Moldova.

În paralel cu INDAGRA FOOD 2014, vor avea loc alte 4 evenimente care au tematici complementare: INDAGRA – Târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, ALL PACK – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice, EXPO DRINK & WINE – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice și AUTOEXPOTEHNICA – Expoziție internațională de componente și accesorii auto.

În aceeași perioadă alte două misiuni vor fi organizate de CCI în comun cu partenerii săi, Proiectul „DCFTA. Informarea și consolidarea capacităților mediului de afaceri" și Proiectul PNUD „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii" care prevăd participarea producătorilor agricoli moldoveni la expoziția Indagra cu standuri comune, dar și un turneu prin Iași, Brașov și București pentru a vizita și purta discuții cu producătorii de fructe din aceste localități, rețelele comerciale din România etc., pentru a spori capacitatea de export a companiilor moldovenești și stabili contacte de afaceri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus