Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.10.2014

Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au creat o platformă comună de colaborare în domeniul afacerilor

Tineri de pe ambele maluri ale Nistrului au creat o platformă comună de colaborare în domeniul afacerilor

10 tineri din Zona de securitate şi 31 de tineri de pe malul stâng al Nistrului  au împărtăşit cele mai bune practici de antreprenoriat şi  au discutat viitoarele colaborări de afaceri în cadrul unei conferinţe de două zile organizate de AXA Management Consulting şi  Camera de Comerţ şi Industrie din regiunea transnistreană. Evenimentul face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi PNUD în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a încrederii”.

Tinerii antreprenori care participă în proiectul susţinut de Uniunea Europeană şi PNUD au fost selectaţi în baza unui concurs de planuri de afaceri. Proiectul conţine două componente, fiind implementat în Zona de securitate şi în regiunea transnistreană, iar concursul a fost destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. În cadrul proiectului finanţat de UE şi PNUD, tinerii selectaţi, în afară de un grant de până la 15 mii dolari SUA,  beneficiază de consultanţă individuală pentru o perioadă de 10 luni şi de asistenţă pentru procurarea echipamentelor şi materiei prime necesare pentru demararea sau dezvoltarea  afacerilor. La momentul actual, cei 41 de beneficiari de pe ambele maluri ale Nistrului  au procurat echipamentele necesare şi au demarat afacerile cu succes, creând deja 150 de locuri noi de muncă.

În prima zi de conferinţă, tinerii au împărtăşit experienţele lor în iniţierea şi dezvoltarea  afacerilor, după care, în cadrul a două sesiuni, au  lucrat asupra planurilor de dezvoltare a afacerilor din perspectiva provocărilor identificate şi au creat o  platformă de colaborare ce va facilita dezvoltarea parteneriatelor viitoare pentru tinerii antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului. Astăzi tinerii au vizitat   doi  beneficiari din localităţile Chetrosu, raionul Anenii Noi şi Ustia, raionul Dubăsari, care au dezvoltat afaceri în domeniul agricol şi în cel al serviciilor. Tinerii antreprenori s-au mai întâlnit în acelaşi format în cadrul unei  conferinţe organizate în luna mai, la  Tiraspol.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus