Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.10.2014

Petroliștii i-au promis ministrului Economiei micșorări de prețuri la carburanți până la sfârșitul săptămânii

Petroliștii i-au promis ministrului Economiei micșorări de prețuri la carburanți până la sfârșitul săptămânii

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții companiilor petroliere din Republica Moldova. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre prețul la carburanți, capacitatea de depozitare și chestiuni legate de securitatea energetică.
 
Reprezentanții companiilor petroliere l-au informat pe vicepremier că există o tendință de micșorare a prețului la carburanți și se va face simțită la sfârșitul acestei săptămâni.
 
„Am primit informații de la undele companii petroliere că în decurs de 5- 6 zile vom avea scăderi la preț până de 50 de bani la pompă, ceea ce este foarte important pentru noi. Reducerile vor varia de la companie la companie, așa este normal, nu vrem să avem înțelegeri de cartel. Am primit asigurări că tendința va continua.”, a declarat ministrul Economiei.
 
Vicepremierul a subliniat faptul că deja au fost înregistrate scăderi la prețul pentru carburanți în valoare de 5 - 10 bani.  Andrian Candu a menționat că petroliștii care nu vor reduce din cost în mod fraudulos vor fi sancționați.
 
„Cei care nu vor scădea din preț vor fi penalizați în cazul în care se va stabili că încalcă legislația. Aceștia riscă chiar să-și piardă licența. Trebuie să ținem cont și de faptul că în procesul de calcul ei sunt influențați și de alți factori. Unul dintre aceștia este cursul valutar. Ei cumpără produsul în dolari și îl vând în lei”, a declarat Andrian Candu.
 
Tot astăzi, petroliștii l-au informat pe vicepremier că au posibilități de a face rezerve pe o perioadă de 20 - 40 de zile.
 
„S-a discutat despre situația rezervelor pe care le au. Suntem în pragul sezonului rece și trebuie să fim pregătiți pentru orice situație. Era important pentru noi să aflăm ce posibilități de stocare au, ce au acum în rezervă, cu ce pot ei să ne ajute în cazul în care o să avem nevoie.”, a declarat Andrian Candu.
 
Potrivit Ministerului Economiei, participanții la întrevedere au discutat despre modernizarea stațiilor PECO și ajustarea acestora la standarde europene. Vicepremierul și reprezentanții companiilor petroliere au stabilit să se întâlnească din nou în viitorul apropiat pentru a discuta acest subiect.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus