Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.10.2014

Doi ofiţeri de poliţie reţinuţi cu mită

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a doi poliţişti: un ofiţer de urmărire penală al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni şi un ofiţer de sector al Inspectoratului de Poliţie Rîşcani, bănuiţi de comiterea coruperii pasive.

În primul caz, procurorii au constatat că ofiţerul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliţie Ialoveni ar fi extorcat 500 euro de la un bărbat, cercetat penal pentru comiterea unui furt. În schimbul acestei sume, poliţistul urma să acumuleze materialele necesare în vederea absolvirii acestuia de răspundere penală şi să-i restituie automobilul care era recunoscut în calitate de corp delict la comiterea crimei. După transmiterea primei tranşe de 400 de euro, a fost adoptată hotărîrea de încetare a urmăririi penale în privinţa bărbatului, iar la primirea sumei de 100 euro ofiţerul urma sa-i restituie şi automobilul, moment în care ofiţerul de poliţie a fost reţinut în flagrant.

În cazul ofiţerului de sector al Inspectoratului de Poliţie Rîşcani, procurorii au stabilit că poliţistul a extorcat de la trei bărbaţi 8000 lei pentru a nu-i trage la răspundere pentru comiterea actelor de huliganism. Într-ul alt episod, ofiţerul ar fi pretins si primit de la o femeie 20 mii lei pentru a nu o trage la răspundere penală pentru comiterea unui furt. Imediat după primirea banilor, poliţistul a fost reţinut în flagrant.

Operaţiunile de documentare şi reţinere a celor doi poliţişti au fost realizate de Procuratura Anticorupţie, de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al Ministerului Afacerilor Interne.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, poliţiştii riscă pînă la 10 ani închisoare, cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus