Trimite e-mail | Printeaza
IT
20.10.2014

Cetățenii moldoveni vor putea face transferuri de bani mult mai ieftin, din Italia sau Republica Moldova

Cetățenii moldoveni vor putea face transferuri de bani mult mai ieftin, din Italia sau Republica Moldova

Astăzi, a fost lansat un nou serviciu de transfer monetar internațional între oficiile poștale din Moldova și Italia. La eveniment a participat Prim-ministrul Iurie Leancă.

„Este un lucru enorm, astfel încât cetățenii noștri să vadă încă un beneficiu în urma faptului că noi preluăm standarde europene. Este un prim Acord, urmează să intre în vigoare Acorduri cu Spania, Portugalia, sper să continue și cu alte țări. Sper foarte mult să reușim să implementăm și cu țările din Est. Drept urmare, banii vor veni acasă pe cale legală, evitând schemele care sunt, deseori, periculoase, iar costurile sunt minime raportat la ce s-a plătit până acum. Sper ca pasul următor să fie inițierea negocierilor pe Acordul cu asistență socială", a menționat Premierul Iurie Leancă la evenimentul de lansare.

Noul serviciu de transferuri de bani permite moldovenilor care locuiesc în Italia să facă transferuri la o rată de doar cinci euro pentru orice sumă de până la 1000 de euro. Astfel, destinatarii plății din Moldova pot să ridice banii fie în euro, fie în lei moldovenești, practic la toate serviciile poștale din Moldova și Italia.

Doar astăzi, în primele ore au fost efectuate transferuri în valoare de șase mii de euro. Acest serviciu este posibil în urma unui Acord între operatorii poștali din Republica Moldova și din Italia, care permite efectuarea transferurilor bănești prin intermediul a peste 9000 de oficii poștale italiene către 1148 oficii poștale din Moldova, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Noul serviciu de transferuri de bani a fost negociat si dezvoltat între ÎS „Poșta Moldovei" și „Poste Italiane" în perioada ianuarie - septembrie 2014, cu suportul OIM Moldova și al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul Programului Global Comun OIM/PNUD/UNWomen „Integrarea Migraţiei în Strategiile Naționale de Dezvoltare"- Faza II (MOMID), finanțat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, SDC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus