Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.10.2014

Cabinetul de miniștri a decis să aloce 2,5 milioane de lei pentru lucările de reabilitarea blocului care a explodat recent la Orhei

Potrivit autorităților, opt apartamente au fost distruse în totalitate și trebuie reconstruite. Experții au constatat că structura de rezistență a blocului nu este deteriorată și casa poate fi reconstruită.

„Este foarte important să ajutăm aceste familii. Va trebui să stabilim exact motivul deflagrației. Dacă a fost o greșeală tehnică, poate contribuie și Moldova-Gaz, poate ajută și Consiliul raional. Vedem când vor fi avansate lucrările și care este suma exactă pentru a finaliza repararea acestor apartamente", a declarat Premierul Iurie Leancă, în ședința Guvernului.

Totodată, șeful Executivului a spus că urmează să fie examinată experiența statelor din UE privind asigurarea obligatorie a locuințelor, astfel încât să fie identificat un mecanism de despăgubire în cazul deteriorării sau distrugerii bunurilor ca urmare a  calamităților sau unor tragedii.

Tot astăzi, Guvernul a decis că două familii din Comrat vor primi câte 100 de mii de lei, deoarece în toamna anului trecut au rămas fără locuințe de pe urma inundațiilor. Banii vor fi alocați din fondul de rezervă al Executivului.

La fel, Guvernul a aprobat alocarea mijloacelor financiare pentru repararea acoperișului a două instituții preuniversitare. În acest sens, vor fi oferite două milioane de lei pentru școala din satul Rădoaia, raionul Sîngerei, iar alte 1285,105 mii vor fi acordate gimnaziului din comuna Albota de Jos, raionul Taraclia.

Proiectele au fost elaborate în baza Regulamentului privind utilizarea mijloacelor fondului de rezervă al Guvernului, care prevede finanţarea cheltuielilor legate de înlăturarea efectelor calamităţilor naturale şi avariilor, efectuarea lucrărilor de proiectare aferente acestei acţiuni, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus