Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-10-17/andrian-candu-a-solicitat-sa-fie-retras-temporar-de-pe-lista-partidului-democrat-din-moldova-37015.html
Data: Oct 17, 2014 (17:08)

Andrian Candu a solicitat să fie retras temporar de pe lista Partidului Democrat din Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Andrian Candu a explicat astăzi care va fi funcția sa în perioada electorală. Andrian Candu va rămâne viceprim-ministru și ministru al Economiei, pentru a putea îndeplini responsabilitățile importante față de populație, ce îi revin personal înaintea sezonului rece. Ulterior, el se va alătura echipei PDM în campania electorală, ca și candidat pe lista partidului.

„Este nevoie de consolidarea instituțională la minister. Suntem în pragul iernii când trebuie să asigurăm căldură tuturor cetățenilor în casele lor. Iau în considerare situația în economie și în comerțul cu alte state, diversificarea piețelor și ajutoarele care trebuie să le acordăm", a motivat Andrian Candu decizia.

Astfel, ministrul care a fost propus și candidat al Partidului Democrat pentru Parlament, va incepe campania electorala după degrevarea din funcție.
 
"In urma discuției cu reprezentanții conducerii Partidului Democrat, am luat decizia să depun cererea și să solicit partidului să fiu retras temporar de pe lista. Este vorba de o retragerea temporară ca să finalizez mai multe proiecte la minister, ca ulterior să revin pe listă și să fiu cu echipa în electorală”, a declarant Andrian Candu.