Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.10.2014

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit cu ambasadorii Germaniei şi Franţei în Republica Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit cu ambasadorii Germaniei şi Franţei în Republica Moldova

Este vorba de Ulrike Knotz şi Pascal Vagogne, numiţi recent în funcţii. Premierul a discutat cu ambasadorii despre agenda moldo-germană şi, respectiv, moldo-franceză, parcursul european al Republicii Moldova și intensificarea schimburilor comerciale cu cele două state.

În cadrul discuţiei cu Ulrike Knotz, Iurie Leancă a subliniat că relaţiile dintre Chişinău şi Berlin au cunoscut o ascensiune importantă pe parcursul ultimilor ani. „Sunt bucuros că Moldova nu mai este o „terra incognita" pentru oficialii germani. Relaţia bilaterală se dezvoltă. Mizăm pe atragerea investiţiilor germane în economia naţională".

Diplomatul german a declarat că numirea sa în funcţia de ambasador al Germaniei în Republica Moldova este un privilegiu, ţinând cont, în special, de intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări, fapt demonstrat şi de vizitele oficialilor germani la Chişinău.

Relaţiile moldo-franceze au constituit subiectul principal al discuţiei Prim-ministrului cu ambasadorul nou-numit, Pascal Vagogne. Iurie Leancă a subliniat că mizează mult pe experienţa personală a Excelenţei sale în apropierea celor două ţări, dar şi în fortificarea spiritului francofon în Moldova.

La rândul său, ambasadorul francez a remarcat că ţara sa este interesată de aprofundarea relaţiilor moldo-franceze şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

Prim-ministrul le-a dorit diplomaţilor succes în îndeplinirea misiunilor în Republica Moldova.

Ulrike Knotz şi-a început misiunea de ambasador al  Republicii Federale Germania în Republica Moldova pe 20 august curent. Pascal Vagogne şi-a prezentat scrisorile de acreditare de ambasador al Republici Franceze către Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pe 17 septembrie 2014, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus