Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.10.2014

Vasile Bumacov participă la conferinţa naţională pentru agricultură din România

Vasile Bumacov participă la conferinţa naţională pentru agricultură din România

În perioada 8-9 octombrie curent, Ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, participă, la invitaţia Viceprim-ministrului, ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale al României, Daniel Constantin,  la Conferinţa naţională, organizată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală din România, cu tematica “Ferma de familie – nucleu al agriculturii durabile”. La deschiderea acestui eveniment a participat și Prim-ministrul României Victor Ponta.

Cu această ocazie, astăzi, în debutul lucrărilor,  Ministrul Bumacov a ţinut un discurs, în care s-a referit la politicile promovate de  ministerul agriculturii şi industriei alimentare din Moldova, în contextul tematicii abordate, la măsurile ce se întreprind în vederea asigurării securităţii alimentare şi nutriţiei, dezvoltării durabile a zonelor rurale şi extinderii   agriculturii de familie în aceste zone.  Ministrul a mai vorbit despre  Strategia  naţională de dezvoltare agricolă şi rurală pentru anii 2014 – 2020 care presupune realizarea unor perspective actuale şi  oportunităţi noi de dezvoltare pentru comunităţile rurale din republică.

Potrivit MAIA, agenda de lucru a conferinţei include trei sesiuni separate, cîteva ateliere de lucru,  o serie de prezentări cu tematica menţionată. Evenimentul va oferi participanţilor posibilitatea  de a comunica, a-şi împărtăşi experienţa dar şi de a realiza  un schimb de bune practici.

Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite (FAO), a stabilit anul 2014  -  An  Internaţional al Fermelor de Familie şi, respectiv, la  nivelul Uniunii Europene,  anul acesta a fost declarat, anul fermelor de familie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus