Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-10-08/cabinetul-de-minishtri-a-aprobat-mai-multe-numiri-in-functzie-36913.html
Data: Oct 8, 2014 (19:40)

Cabinetul de miniştri a aprobat mai multe numiri în funcţie

Ministerul Culturii are Secretar de stat. Este vorba despre Andrei Chistol, care a fost numit în funcție, astăzi, în ședința Guvernului. El este licenţiat în relaţii internaţionale, membru al grupului ministerial de elaborare a Strategiei naţionale de dezvoltare a culturii şi coordonator a peste cinci rapoarte naţionale, realizate de Consiliul Europei şi Comisia Europeană în domeniul patrimoniului cultural, politicilor culturale în statele Parteneriatului Estic şi în domeniul cinematografiei.

Andrei Chistol  este coordonator al procesului de aderare a Republicii Moldova la Programul UE „Europa creativă" şi promotor al politicilor europene în domeniul culturii. Este angajat la Ministerul Culturii din anul 2008 și a deţinut funcţia de şef al Direcţiei cooperare internaţională. Aceasta este a cincea numire a  Secretarilor de stat în cadrul ministerelor din Republica Moldova.

De asemenea, Executivul a aprobat decizia privind delegarea atribuţiilor care revin vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov, în calitate de reprezentant politic al Chişinăului în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, către viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri.

Premierul Iurie Leancă a precizat că delegarea temporară a funcţiilor respective are loc deoarece vicepremierul Eugen Carpov, de rând cu alţi membri ai Cabinetului de miniştri, în scurt timp va degreva din funcţie în legătură cu participarea în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. „Procesul de reglementare nu poate fi oprit. Trebuie să depunem eforturi ca să apropiem cele două maluri ale Nistrului. Astfel, atribuţiile lui Eugen Carpov vor fi preluate de Valeriu Chiveri. Acest lucru se va întâmpla când domnul Carpov, alături de alţi colegi, va degreva din funcţie pe perioada campaniei electorale", a precizat Iurie Leancă.

Tot astăzi, Ghenadie Onceanu a fost numit în funcţia de Director general adjunct pentru probleme fitosanitare al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, iar Constantin Maslincov a fost reconfirmat în funcţia de  administrator principal al Zonei Antreprenoriatului Liber "Tvardiţa" pe un termen de cinci ani, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.