Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.10.2014

Egiptul intenționează să importe carne de vită congelată și mere din Moldova

Egiptul intenționează să importe carne de vită congelată și mere din Moldova

Marți, 7 octombrie 2014, Ion SULA, Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor s-a întâlnit cu un grup de oameni de afaceri din Egipt. La şedinţa de lucru a participat şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu.

În timpul discuțiilor aceștia s-au arătat interesați să importe carne de vită înghețată și s-au informat despre condițiile și posibilitățile unei investiții în unități de creștere a bovinelor pentru a le exporta pe piața egipteană. În același context, delegația egipteană va vizita un abator din sudul țării pentru a cunoaște condițiile de sacrificare și de păstrare a cărnii.

Un subiect aparte a fost posibilitatea de a importa merele moldovenești în Egipt. Oameni de afaceri egipteni și-au arătat interesul de această posibilitate, iar miercuri, 8 octombrie se vor documenta despre: varietatea merelor autohtone, volumele posibile, calibrarea și sortarea merelor, în timpul vizitei la o unitate de procesare a merelor din nordul țării. După aceasta, partea egipteană va veni cu propuneri concrete.

Prunele sunt și ele la mare căutare în Egipt, odată cu începutul postului musulman (Ramadan), iar Egiptul este un mare importator de prune.

Potrivit ANSA, vizita de astăzi este una de răspuns, drept urmare a vizitei dl Ion SULA în Egipt, perioada 15-19 septembrie curent, desfăşurată în cadrul proiectului implementat de ANSVSA, „Misiune de evaluare a nevoilor din domeniul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în unele state din regiunea Africa de Nord şi Orientul Mijlociu (MENA)”, proiect finanţat de Ministerul Afacerilor Externe din România. Atunci, Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor s-a întâlnit cu omologul său egiptean și oamenii de afaceri din acestă ţară,  informândui despre posibilitățile cooperării și potențialul de export al Republicii Moldova în domeniul agroalimentar.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus