Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.10.2014

Republica Moldova a fost inclusă în Topul 10 al unor ţări frumoase care atrag însă cel mai mic număr de turişti din lume

 Republica Moldova a fost inclusă în Topul 10 al unor ţări frumoase care atrag însă cel mai mic număr de turişti din lume

Republica Moldova a fost inclusă în Topul 10 al unor ţări frumoase care atrag însă cel mai mic număr de turişti din lume, alcătuit de Organizaţia Mondială a Turismului (United Nations World Tourism Organization/ UNWTO).

În timp ce Franţa, Statele Unite, Spania, China şi Italia sunt în top cinci ale celor mai vizitate state de pe planetă, atrăgând zeci de milioane de turişti anual, unele dintre cele mai spectaculoase privelişti din lume sunt ocolite de turişti, potrivit dailymail.co.uk.

Republica Moldova a fost vizitataă de 96.000 de turiști în 2013.

Situată între România şi Ucraina, Republica Moldova nu a cunoscut vremuri prea bune după obţinerea independenţei faţă de Uniunea Sovietică, la începutul anilor 90.  Ea nu a evoluat prea mult de atunci, fiind afectată de război civil şi instabilitate financiară, astfel că eforturile de a atrage turişti nu au avut prea mare succes.

Dar poate că de aici rezultă şi farmecul aparte al acestor locuri. Imaginea încremenită e epocii sovietice pe care o întâlnim în Transnistria, peisajele nealterate, istoria unică, mănăstirile din peşteri şi o industrie dinamică a vinurilor, se numără printre atracţiile pe care le are Moldova de oferit, scrie Mediafax.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus