Trimite e-mail | Printeaza
IT
06.10.2014

Moldovenii stabiliți în Italia pot efectua transferuri bănești prin Poșta Moldovei la un comision de numai 5 euro

Moldovenii stabiliți în Italia pot efectua transferuri bănești prin Poșta Moldovei la un comision de numai 5 euro

Începând de astăzi, 6 octombrie, cetățenii Moldovei care se află în Italia, pot trimite acasă până la 1000 de euro prin intermediul Poștei Moldovei, la un comision de numai 5 euro. Realizarea a fost posibilă în urma semnării Acordului dintre ÎS „Poșta Moldovei” și Poșta Italiană. La aceeași înțelegere s-a ajuns și cu autoritățile poștale din Portugalia și Spania, astfel încît în scurt timp să înceapă transferurile și din aceste țări.

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a menționat că prin această acțiune MTIC vine în ajutor celor care au ținut mulți ani economia Moldovei pe linia de plutire prin transferurile bănești în țară. ”Credința mea este că noi, cei care ocupăm funcții administrative și politice, avem obligația de a dovedi recunoștință pentru cei care lucrează și susțin astfel țara noastră”, a accentuat Pavel Filip.

Potrivit MTIC, Acest parteneriat dintre autoritățile poștale din Moldova și Italia oferă moldovenilor din străinătate posibilitatea să expedieze bani din orice oficiu poștal, doar în baza unui act de identitate. La rândul lor, rudele din Republica Moldova pot ridica banii atât în lei, cât și în euro, de la orice oficiu al Poștei Moldovei – fie că este amplasat în oraș sau la sat.

Partenerii Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Poștei Moldovei în proiectul cu Poșta Italiană sunt Organizația Internațională pentru Migrație, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare, Banca Națională și Ambasada Italiei în Republica Moldova. La etapa de implementare Poșta Moldovei are sprijinul Uniunii Poştale Universale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus