Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.10.2014

Ponta: România susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și Republicii Moldova

Ponta: România susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și Republicii Moldova

România susține suveranitatea și integritatea teritorială atât a Ucrainei, cât și a Republicii Moldova, precum și aspirațiile lor europene, a declarat premierul român Victor Ponta, în timpul conferinței de presă susținute alături de premierii Ucrainei, Arseni Iațeniuk, și al Republicii Moldova, Iurie Leancă, informează agenția de presă ucraineană Unian.ua.

Premierul României a subliniat că dreptul de a alege direcția spre care să se îndrepte aceste țări aparține exclusiv popoarelor Ucrainei și Republicii Moldova, și nicio o țară terță nu trebuie să decidă în locul lor.

De asemenea, Victor Ponta a exprimat deschiderea României de a susține Ucraina în desfășurarea reformelor. După cum a precizat premierul român, astăzi și Ucraina, și Republica Moldova au nevoie de susținere.

Potrivit premierului român, citat de Unian.ua, Ucraina și Republica Moldova ar putea prelua din experiența României în desfășurarea reformelor și să țină cont inclusiv de aspectele negative, pentru a nu repeta greșelile e, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus