Trimite e-mail | Printeaza
Externe
02.10.2014

Ponta: La Kiev vreau să vorbesc cu omologii mei ucrainean și moldovean despre proiectul de succes al României

Ponta: La Kiev vreau să vorbesc cu omologii mei ucrainean și moldovean despre proiectul de succes al României

Premierul Victor Ponta a declarat joi că în cadrul vizitei pe care o va efectua la Kiev, unde se va întâlni cu omologii săi din Ucraina și Republica Moldova, intenționează să discute cu aceștia despre "proiectul de succes al României".

"În această după-amiază voi fi în vizită la Kiev împreună cu primul-ministru al Moldovei, o întâlnire a celor trei prim-miniștri — România, Ucraina, Moldova. Vreau să vorbesc cu omologii mei despre proiectul de succes al României. Un proiect de succes care a început în urmă cu mai mulți ani, a avut momentul 2004, atât de important, dar care arată vecinilor noștri că drumul democratic (...) este drumul corect pe care și celelalte popoare din regiune au dreptul să meargă, fără niciun fel de interferență din afară. Când le spui altora ce să facă, e bine să te dai pe tine de exemplu", a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

El a spus că alegerea pe care România și pe care partenerii săi au făcut-o în urmă cu 10 ani a fost "corectă" și reprezintă "un exemplu de succes pentru toți vecinii și prietenii" din regiune.

În opinia sa, este important ca România, care asigură frontiera estică a NATO și a UE, să dovedească seriozitate și atașament la valorile democratice, dar și solidaritate.

Premierul a arătat însă că nu există securitate fără costuri și a reiterat intenția România de a crește cheltuielile de apărare și în următorii trei ani, astfel încât acestea să ajungă la 2% din PIB.

"România și-a dovedit capacitatea de a acționa în teatre de operațiuni și militarii noștri au fost și sunt extrem de apreciați pentru tot ceea ce au făcut și fac în continuare pentru a reprezenta interesele României și ale NATO", a subliniat Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat joi, la Palatul Parlamentului, la inaugurarea expoziției NATO în domeniul apărării împotriva rachetelor balistice, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus