Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-10-02/eugen-carpov-sa-int-lnit-cu-omologul-sau-ucrainean-vladimir-groisman-shi-cu-secretaruladjunct-al-con-36816.html
Data: Oct 2, 2014 (09:48)

Eugen Carpov s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Vladimir Groisman şi cu secretarul-adjunct al Consiliului de Securitate Naţională şi de Apărare al Ucrainei, Aleksandr Litvinenko

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Eugen Carpov, s-a întâlnit ieri, în timpul vizitei de lucru pe care o întreprinde la Kiev, cu omologul său ucrainean, Vladimir Groisman şi cu secretarul-adjunct al Consiliului de Securitate Naţională şi de Apărare al Ucrainei, Aleksandr Litvinenko.

În cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Regionale al Ucrainei, Vladimir Groisman, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii pe marginea evoluţiei situaţiei din cele două ţări şi din regiune în întregime. O atenţie deosebită a fost atribuită activităţii guvernelor întru promovarea reformelor structurale, în vederea modernizării societăţii şi soluţionării problemelor şi dificultăţilor cu care se confruntă în ultimul timp Republica Moldova şi Ucraina.

Confirmând disponibilitatea autorităţilor celor două ţări de a contribui efectiv la extinderea şi la aprofundarea cooperării bilaterale moldo-ucrainene în domeniul comercial-economic şi cultural-umanitar, Eugen Carpov şi Vladimir Groisman au ţinut să sublinieze importanţa promovării continue a colaborării transfrontaliere şi interregionale, inclusiv prin realizarea unor proiecte comune în cadrul euroregiunilor „Dunărea de Jos”, „Prutul de Sus” şi „Nistru”. În acest context, părţile au pledat pentru valorificarea plenară a fondurilor şi programelor prevăzute pentru dezvoltarea social-economică a regiunilor în cadrul Parteneriatului Estic.

În aceeaşi zi, vicepremierul Eugen Carpov s-a întâlnit cu secretarul-adjunct al Consiliului de Securitate Naţională şi de Apărare al Ucrainei, Alexandr Litvinenko. Oficialii au discutat despre acţiunile desfăşurate recent de cele două ţări pentru a răspunde în mod adecvat sfidărilor la adresa securităţii şi stabilităţii în regiune, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.