Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.10.2014

Al doilea dosar pentru fals în declaraţiile de averi şi venituri expediat de procurori în judecată

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a Primarului din satul Cimişeni, raionul Criuleni, în acţiunile căruia, procurorii au constatat fals în declaraţii.

Respectiva cauză penală a fost pornită în baza sesizării parvenite la finele lunii mai curent de la Comisia Naţionala de Integritate (CNI) privind neconcordanţele şi omisiunile din declaraţiile de averi şi venituri ale respectivei persoane, care deţine funcţie publică de conducere. Din actul de constatare al CNI, rezultă că ar fi fost stabilite discrepanţe dintre starea de fapt şi datele din declaraţiile depuse de către acesta pentru anul 2012.

În fapt, contrar statutului funcţiei deţinute şi obligaţiilor stabilite prin legislaţia în vigoare, învinuitul nu ar fi declarat: 1782 bunuri imobile (terenuri şi clădiri) deţinute împreună cu soţia sa; 10 unităţi de transport, deţinute împreună cu soţia sa; 6 conturi bancare; venitul obţinut împreună cu soţia sa în sumă totală de 64 530 lei moldoveneşti; venitul obţinut sub formă de transfer în sumă de 79 970 euro, etc.

Cauza penală de învinuire a primarului a fost expediată spre examinare în Judecătoria Criuleni. Dacă va fi găsit vinovat de cele incriminate, învinuitul riscă amendă în mărime de pînă la 600 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 1 an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Acesta este al doilea dosar de acest gen, expediat de procurori în instanţa de judecată, după ce în luna mai curent, Procuratura Anticorupţie a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a directorului Direcţiei generale analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor a Ministerului Afacerilor Interne.  

Procuratura Generală examinează sesizările CNI privind constatarea încălcărilor regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţilor şi de către alte persoane cu funcţii de conducere, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus