Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-30/ponta-mae-prime-te-30-milioane-lei-pentru-continuarea-proiectelor-cu-moldova-36781.html
Data: Sep 30, 2014 (13:36)

Ponta: MAE primește 30 milioane lei pentru continuarea proiectelor cu Moldova

Premierul Victor Ponta a explicat marți că, din cei 96 de milioane de lei alocați Ministerului de Externe la rectificarea bugetară, 30 de milioane de lei sunt destinați continuării programelor de asistență și sprijin pentru Republica Moldova.

"Ministerul Afacerilor Externe a primit la rectificarea bugetară 96 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei pentru reparații, investiții, salarii și celelalte acțiuni care țin de reprezentarea României la nivel internațional. O reprezentare care poate și trebuie să fie din ce în ce mai importantă, ținând cont de evoluțiile politice din regiune. Și 30 de milioane de lei pentru a continua finanțarea programelor cu Republica Moldova", a declarat premierul într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Victor Ponta a adăugat că programele respective sunt discutate cu premierul moldovean, Iurie Leancă, scrie Agerpres.

"Dincolo de ceea ce am făcut până acum — gazoduct, școli, microbuze și toate celelalte lucruri care au fost realizate—, prin rectificarea de astăzi, 30 de milioane de lei, aproximativ 6,5 milioane de euro, sunt pentru continuarea proiectelor comune, de sprijin și de asistență pentru Republica Moldova', a mai declarat premierul.