Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.09.2014

Guvernul a alocat 30 milioane de lei pentru asigurarea tuturor secțiilor de vot cu 4200 de computere

Guvernul a alocat 30 milioane de lei pentru asigurarea tuturor secțiilor de vot cu 4200 de computere

Premierul Iurie Leancă a participat la seminarului organizat de  Comisia Electorală Centrală cu privire la desfăşurarea alegerilor parlamentare din 30 noiembrie curent.

„Alegerile din 30 noiembrie sunt foarte importante pentru destinul ţării şi reprezintă un test al maturităţii societăţii noastre. De felul în care va decurge campania electorală, corectitudinea şi neimplicarea resurselor administrative, vom fi judecaţi de către cetăţenii din Republica Moldova şi de către partenerii noştri. De asta va depinde foarte mult asistenţa politică, financiară şi la nivel de expertiză acordată de partenerii noştri. Va fi judecat nu un partid, nu o formaţiune politică, ci ţara, instituţiile statului, în ce măsură sunt capabile să asigure alegeri corecte şi obiective", a spus Prim-ministrul.

Pentru prima dată, Guvernul a alocat resurse financiare pentru buna desfăşurare a scutinului. Astfel, 30 de milioane de lei au fost daţi pentru asigurarea tuturor secțiilor de vot cu 4200 de computere. Iurie Leancă s-a arătat încântat de faptul că,  după desfăşurarea alegerilor locale din 2015, computerele vor fi transmise Ministerului Educaţiei şi instituţiilor de învăţământ.

Alte două milioane de lei au fost acordate de Executiv pentru dotarea secțiilor de vot cu urne şi cabine de vot noi, uniforme, care vor fi transmise la balanţa primăriilor.

Potrivit Preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, toate secţiile de votare vor fi dotate cu internet. Preşedintele CEC s-a referit şi la Registrul de Stat al alegătorilor - sistem informațional unic de evidență a electoratului, realizat în baza Registrului de Stat al populației, care va pune la dispoziție o bază de date corectă și completă a alegătorilor, inclusiv a cetățenilor cu drept de vot aflați peste hotare.

Seminarul a întrunit primari, responsabili de gestionarea listelor electorale din cadrul Primăriilor, reprezentanți ai partidelor politice, observatori naționali și internaționali acreditați de CEC, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus