Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-30/eugen-carpov-sa-int-lnit-cu-ministrul-afacerilor-externe-al-ucrainei-pavlo-klimkin-36785.html
Data: Sep 30, 2014 (18:22)

Eugen Carpov s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Pavlo Klimkin

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Eugen Carpov, aflat astăzi într-o vizită de lucru la Kiev, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

În cadrul întrevederii, a fost făcută o trecere în revistă a chestiunilor de actualitate de pe agenda relațiilor bilaterale. O atenție deosebită a fost acordată problematicii legate de securitatea regională, vizând în particular procesul de reglementare a conflictului transnistrean și situația din regiunile de est ale Ucrainei.

De asemenea, a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea stadiului actual și perspectivelor dezvoltării cooperării dintre cele două state în diverse domenii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Cei doi oficiali au apreciat înalt dinamica pozitivă în evoluția relațiilor moldo-ucrainene și s-au pronunțat pentru intensificarea dialogului politic și a cooperării în domeniile comercial-economic și cultural-umanitar, în contextul promovării aspirațiilor europene ale celor două țări vecine.

Din componența delegației moldovenești au mai făcut parte ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, directorul General al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi și viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Chiveri.