Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-30/de-inatorii-de-terenuri-amplasate-dupa-traseul-ribnitzatiraspol-vor-primi-compensatzii-de-la-guvern-36786.html
Data: Sep 30, 2014 (18:26)

Deținătorii de terenuri amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol vor primi compensaţii de la Guvern

Guvernul a aprobat o decizie cu privire la compensarea cheltuielilor suportate de deținătorii de terenuri amplasate după traseul Rîbnița-Tiraspol, pentru roada din acest an.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, a precizat că inițial a fost stabilită suma de aproape 12 milioane de lei pentru compensarea acestor cheltuieli. Astfel, fiecare deținător urmează să primească 1554,7 lei la hectar.

„Calculele au fost efectuate de o comisie formată din reprezentanți ai autorităților locale, ai Direcției agricole din Dubăsari și ai Ministerului Agriculturii. Regulamentul de compensare este atașat. Noi am mai făcut acest lucru și în anii precedenți. Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură va fi responsabilă de achitarea acestor compensații", a precizat Vasile Bumacov.

Proiectul a fost elaborat ca urmare a acţiunilor de interzicere a accesului după traseu de către reprezentanţii administraţiei de la Tiraspol. După șoseaua Rîbniţa-Tiraspol se află aproape 6500 de hectare de teren cu destinaţie agricolă, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.