Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.09.2014

Andrian Candu: Regiunea de Sud are un potenţial economic foarte mare

 Andrian Candu: Regiunea de Sud are  un potenţial economic foarte mare

Viceprim-ministrul, ministru al  Economiei  Andrian Candu, a participat astăzi la Forumul “Antreprenoriatul -- factor-cheie în dezvoltarea regională”, care s-a desfăşurat la Cimişlia. Exercitând şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Coordonare al Dezvoltării Regionale, Andrian Candu a apreciat importanţa organizării unor astfel de evenimente în procesul  de modernizare a ţării.
 
“Regiunea de Sud are  un potenţial economic foarte mare.  Forumul de astăzi nu este important doar pentru că se participă la discuţii, dezbateri , pentru mine este important să identificăm soluţii, propuneri ce ne-ar ajuta să îmbunătăţim lucrurile în acest domeniu, chiar  şi la nivel legislativ”,  a declarat Andrian Candu.
 
Viceprim-ministrul  a subliniat importanta pe care o au Întreprinderile mici şi mijlocii pentru dezvoltarea regională şi economică a ţării. Anume prin intermediul sectorului privat, al ÎMM-urilor, poate fi asigurat şi progresul  la capitolul infrastructură, crearea  locurilor de muncă şi se vor îmbunătăţi condiţiile de trai pentru cetăţenii  Republicii Moldova.
 
„Mediul de afaceri, antreprenoriatul contribuie la dezvoltare satelor,  comunităţilor şi  regiunilor. Un exemplu este portul Giurgiuleşti, care reprezintă o oportunitate mare de dezvoltare a regiunii de sud a ţării, a Zonei Economice Libere. Recent am înfiinţat şi un parc industrial la Comrat, discutăm şi despre crearea unuia la Cahul.  Avem  multe idei şi pentru dezvoltarea incubatoarelor de afaceri şi a parcurilor industriale”, a declarat Andrian Candu.

Odată cu stimularea progresului în sectorul ÎMM-urilor se va reuşi  implimentarea cu succes a Acordului de Asociere, cuprizând şi Zona de Liber Schimb aprofundat şi cuprinzător Moldova- Uniunea Europeană.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, forumul de astăzi face parte din şirul de evenimente organizate cu prilejul Săptămânii europene a ÎMM-urilor 2014 în Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus