Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-29/andrian-candu-a-avut-astazi-o-intrevedere-cu-membrii-echipei-de-expertzi-ai-misiunii-de-monitorizare-36774.html
Data: Sep 29, 2014 (19:06)

Andrian Candu a avut astăzi o întrevedere cu membrii echipei de experţi ai Misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internaţional

Viceprim-ministrul, Andrian Candu, ministru al Economiei a avut astăzi o întrevedere cu membrii echipei de experţi ai  Misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Max Alier, șeful Misiunii FMI în R. Moldova.

Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţia situaţiei economice a Republicii Moldova, inclusiv în contextul celor mai recente provocări, cum ar fi situația din Ucraina, restricțiile de export în Rusia şi au discutat despre măsurilor ce urmează să fie întreprinse pentru depăşirea acestora.

Andrian Candu a menționat faptul că odată cu intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, cuprinzând și Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător Moldova – UE și semnarea Acordului de Liber Schimb cu Turcia, va avea loc o intensificare a exporturilor și diversificare a piețelor de desfacere. Acest lucru va contribui la creșterea producției și a consumului, stimulând dezvoltarea economică.

Andrian Candu şi experţii FMI au subliniat importanța promovării în continuare a reformelor structurale, atragerea investiţiilor străine directe în economia naţională în vederea asigurării unei creșteri economice durabile a Moldovei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Misiunea FMI se află în cadrul celei de-a doua  misiuni de monitorizare post-program, ce se desfăşoară în perioada 25 septembrie - 7 octombrie 2014.