Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.09.2014

Natalia Gherman a participat la dialogul de nivel înalt al ONU privind dezvoltarea durabilă

 Natalia Gherman a participat la dialogul de nivel înalt al ONU privind dezvoltarea durabilă

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a participat joi, 25 septembrie 2014, la New York, la un eveniment special dedicat dezvoltarii durabile, găzduit de Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, și Administratorul Programului ONU pentru Dezvoltare (PNUD), Helen Clark.

În cadrul reuniunii, ministrul Natalia Gherman a subliniat importanța priorităților Grupului de Dezvoltare al ONU pentru Republica Moldova,  în special dezvoltarea rurală, promovarea societății civile participative și consolidarea parteneriatelor public-private.

De asemenea, oficialul moldovean a reconfirmat angajamentul R. Moldova de a contribui, împreună cu Germania, la identificarea obiectivelor de dezvoltare post-2015, prin organizarea la Chișinău, în luna februarie a anului viitor, a reuniunii de nivel înalt în cadrul Dialogului Global privind Consolidarea Capacităților Instituționale pentru Dezvoltarea Durabilă.

Potrivit MAEIE, viceprim-ministrul Natalia Gherman a participat și la reuniunea informală a miniștrilor de Externe ai Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN). În contextul preluării președinției în exercițiu a OCEMN de către R. Moldova, începând cu 2015, șefa diplomației de la Chișinău a subliniat importanța consolidării dimensiunii economice a organizației și extinderii cooperării cu Uniunea Europeană, în scopul conjugării eforturilor de implementare a proiectelor de dezvoltare de importanță regională.

Tot joi, delegația R. Moldova a participat la reuniunea regională a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP).

Cu ocazia vizitei la New York, ministrul Natalia Gherman a avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești. În cadrul reuniunii au fost abordate obiectivele principale ale politicii interne și externe ale țării noastre. De asemenea, au fost discutate ultimele evoluții din țară și rolul diasporei în dezvoltarea Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus