Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-25/in-republica-moldova-in-perioada-29-septembrie-5-octombrie-se-va-desfashura-saptam-na-europeana-a-im-36714.html
Data: Sep 25, 2014 (18:09)

În Republica Moldova, în perioada 29 septembrie – 5 octombrie se va desfăşura “Săptămâna Europeană a IMM-urilor“

Campania de promovare a Săptămânii Europene a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM) este desfăşurată în peste 37 de ţări şi este coordonată de Comisia Europeană.  Aceasta are drept scop informarea IMM-urilor privind măsurile de sprijin oferite de UE şi autorităţile locale, regionale şi naţionale, precum şi recunoaşterea  contribuţiei antreprenorilor la creşterea gradului de bunăstare, la crearea de locuri de muncă, la ameliorarea competitivităţii şi dezvoltarea inovării.
 
În Republica Moldova, această iniţiativa este susţinută anual printr-o serie de evenimente publice de amploare la Chișinău și în majoritatea centrelor raionale: mese rotunde, dezbateri publice, sesiuni şi seminare de instruire, expoziţii, precum şi alte forme de prezentări publice. În cadrul acestora vor fi abordate o serie de subiecte,  pornind de la realităţile climatului de afaceri, constrângerile cu care se confruntă sectorul privat din Republica Moldova, oportunităţile de lansare în afaceri şi extindere a activităţii la nivel internaţional. Totodată, vor fi promovate istoriile antreprenorilor de succes, organizate evenimente de networking şi comunicare şi create noi parteneriate de afaceri.

În contextul Săptămânii Europene a IMM-urilor, Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) organizează o serie de activităţi şi evenimente.

Principalul eveniment, Conferinţa Internaţională a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii „IMM – Calea spre Performanţă Europeană", va avea loc la 2 octombrie curent, în incinta Palatului Republicii, ora 09:30. Aceasta este organizată de Ministerul Economiei şi Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.
 
În cadrul Conferinţei vor fi puse în discuţie realităţile climatului de afaceri din Republica Moldova în contextul consolidării relațiilor cu Uniunea Europeană. Totodată, vor fi prezentate măsuri de sprijin oferite de UE și autoritățile naționale în scopul extinderii activității companiilor autohtone pe piaţa europeană.

În cadrul sesiunii de închidere a Conferinţei, va avea loc ceremonia de decernare a distincţiilor şi premiilor învingătorilor Concursurilor Naționale „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM", Ediția a IX-a  şi „IMM – model de responsabilitate socială", Ediția a V-a.
 
Agenții economici care doresc să participe la evenimentele ODIMM în cadrul Săptămânii Europene a IMM-urilor, ediţia 2014, sunt rugați să contacteze organizatorii la numărul de telefon (0 22) 22-57-41, 22-53-77 sau pe adresa de e-mail office@odimm.md.