Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-25/doua-noi-runde-de-seminare-pentru-producatorii-agricoli-autohtoni-ce-vor-sa-exporte-pe-pia-a-uniunea-36713.html
Data: Sep 25, 2014 (18:05)

Două noi runde de seminare pentru producătorii agricoli autohtoni ce vor să exporte pe piața Uniunea Europeană vor fi organizate între 29 septembrie – 8 octombrie

Asociația Businessului European, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie, organizează ce-a de-a 4-a și, respectiv, a 5-a rundă de seminare orientate spre consolidarea capacităților de export pe piața europeană a întreprinderilor autohtone, producătoare de legume și fructe.

Astfel, a 4-a rundă va avea loc pe 29 septembrie la Bălți, 30 septembrie la Cahul, și la 1 Octombrie la Orhei. Tematicile abordate țin de „Regulile de origine", „Certificatele de origine" și „Procedura de vămuire electronică, alte proceduri la export pe piața UE. Certificatele fitosanitare – simplificarea procedurii de obținere a acestora".

Cursurile vor avea loc în incinta Camerelor de Comerț și Industrie din Bălți, Cahul și Orhei.

Ce-a de-a 5-a rundă va avea loc în perioada 1-8 octombrie, în următoarele localități: 1 octombrie – Orhei; 2 octombrie - Edineț; 3 octombrie Bălți; 4 octombrie - Chișinău; 6 octombrie – Soroca; 7 octombrie - Hâncești, 8 octombrie - Cahul.
În cadrul acestei runde de seminare vor fi dezbătute subiectele ca „Tehnici de negocieri", „Aspecte de vânzări pe piața UE", „Rețele de distribuție", „Rigori și aspecte de contractare internațională."

Potrivit CCI, seminarele se vor desfășura între orele 10:00 și 14:00.
Persoanele interesate se pot înscrie la următoarele date de contact:
ion.cebanu@eba.md, 079 159 199 Ion Cebanu (Asociația Businessului European (EBA Moldova)
project@chamber.md, 022 22 33 10 Dorin Rojnevschi (Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova)

Seminarele se desfășoară în cadrul proiectului „DCFTA - Informarea și consolidarea capacităților agenților economici", implementat de Camera de Comerț și Industrie și Asociația Businessului European. Proiectul este finanțat de Guvernul Suediei și implementat prin intermediul Corporației Financiare Internaționale.