Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.09.2014

Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova

Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 24-25 septembrie a.c., la invitația președintelui Nicolae Timofti, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Avionul cu delegația din Belarus, condusă de Alexandr Lukașenko, va ateriza pe aeroportul internațional Chișinău miercuri, la 14.00. La 15.30, la reședința de stat va avea loc ceremonia oficială de întâmpinare a liderului de la Minsk de către președintele Moldovei, Nicolae Timofti. Ulterior, cei doi șefi de stat vor avea o întrevedere tet-a-tet, după care vor avea loc negocieri oficiale în format extins, cu participarea membrilor delegațiilor oficiale din ambele țări. După finalizarea acestora, vor fi semnate o serie de acorduri bilaterale de cooperare în diferite domenii, iar președinții Moldovei și Belarusului, Nicolae Timofti și Alexandr Lukașenko, vor susține o conferință de presă comună.

Joi, delegația oficială din Belarus va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului. Ulterior, președintele belarus va avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Corman și liderii fracțiunilor parlamentare, precum și cu premierul Iurie Leancă. Este planificată, de asemenea, participarea lui Alexandr Lukașenko și Nicolae Timofti la inaugurarea Centrului comercial Keramin din capitala Moldovei. La ora 14.00, avionul președintelui Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, va decola spre Minsk, Belarus.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus