Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-22/suportul-pentru-extinderea-suprafetzelor-de-cultivare-a-soii-shi-pentru-procesarea-acestei-culturi-p-36649.html
Data: Sep 22, 2014 (09:45)

Suportul pentru extinderea suprafeţelor de cultivare a soii şi pentru procesarea acestei culturi poate fi oferit de către compania austriacă „Danube Soya”

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov şi viceministrul Gheorghe Gaberi au participat azi la o consfătuire a agricultorilor interesaţi în cultivarea soii. Această cultură, precum a specificat în discursul său ministrul Vasile Bumacov, - în special, cea nemodificată genetic, este solicitată pe piaţa internaţională, ea fiind la moment produsă în ţara noastră în cantităţi mici.

„Dat fiind că există posibilităţi şi condiţii optime pentru a spori producerea soii în ţara noastră şi astfel, de a spori venitul agricultorilor, este oportun ca să direcţionăm eforturile în această direcţie, – a menţionat Ministrul Agriculturii.
Suportul pentru extinderea suprafeţelor şi pentru procesarea acestei culturi poate fi oferit de către compania austriacă „Danube Soya”.

Potrivit MAEIE, reprezentanţii companiei prezenţi la întrunire, au expus condiţiile de conlucrare, ele fiind discutate detaliat în cadrul acestei întruniri.