Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.09.2014

Republica Moldova va beneficia de o asistenţă financiară de 450 milioane de dolari din partea Băncii Mondiale

Republica Moldova va beneficia de o asistenţă financiară de 450 milioane de dolari din partea Băncii Mondiale

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, 22 septembrie a.c., la Reședința de stat, o întrevedere cu Laura Tuck, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală.

Șeful statului şi-a exprimat satisfacția față de nivelul actual al cooperării dintre Republica Moldova și Banca Mondială, menționând că proiectele implementate cu sprijinul acestei instituţii financiare pe parcursul ultimelor două decenii au contribuit substanțial la procesul de democratizare a societății și la afirmarea valorilor economiei de piață.

Laura Tuck, vicepreședintele Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, l-a informat pe șeful statului despre prioritățile stabilite în cadrul Strategiei de parteneriat cu țara pentru perioada 2014 -2017. Proiectele finanțate de Banca Mondială, în valoare totală de 450 de milioane de dolari, vizează consolidarea instituțiilor statului, fortificarea protecției sociale și susținerea reformelor în domeniul sănătății și învățământului, precum și îmbunătățirea eficienței și securității energetice.

Reprezentantul Băncii Mondiale a declarat că în cadrul politicilor de dezvoltare o atenție deosebită va fi acordată stabilității sectorului financiar, gestiunii investițiilor publice și sporirii eficienței subvențiilor în agricultură.

La rândul său, președintele Nicolae Timofti a opinat că realizarea cu succes a proiectelor finanțate de  Banca Mondială va contribui la avansarea țării pe calea integrării europene, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus