Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-22/igor-corman-guvernul-a-propus-o-lista-cu-33-de-proiecte-prioritare-care-sunt-examinate-in-comisiile-36652.html
Data: Sep 22, 2014 (11:26)

Igor Corman: Guvernul a propus o listă cu 33 de proiecte prioritare, care sunt examinate în comisiile de profil și, ulterior, urmează a fi discutate în Parlament

Prioritățile legislative ale sesiunii de toamnă au fost discutate astăzi în cadrul unei ședințe de lucru convocate de Președintele Parlamentului Igor Corman cu participarea vicepreședinților Legislativului, președinților fracțiunilor parlamentare și președinților comisiilor permanente.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, în cadrul ședinței au fost examinate proiectele prioritare propuse de Guvern, precum și inițiativele deputaților aflate în procedură legislativă. Miercuri, 24 septembrie, comisiile permanente se vor convoca în ședință pentru a examina proiectele propuse. Tot miercuri, va avea loc ședința Biroului permanent al Parlamentului, în cadrul căreia va fi stabilită data convocării Legislativului în prima ședință plenară din sesiunea de toamnă și agenda acesteia.

Potrivit Președintelui Parlamentului, Guvernul a propus o listă cu 33 de proiecte prioritare, care sunt examinate în comisiile de profil și, ulterior, urmează a fi discutate în Parlament. Igor Corman a anunțat că printre prioritățile legislative ale sesiunii de toamnă se numără proiectele care vizează finanțarea partidelor politice, transparența proprietății mass-media, pachetul de legi anti-tutun, cota de participare a femeilor în politică.

Legislativul s-a convocat în sesiunea de toamnă începând cu data de 8 septembrie 2014, potrivit unei dispoziții semnate de către Președintele Parlamentului Igor Corman.