Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.09.2014

Negocierile moldo-ruse de miercuri de la Moscova în problema restricțiilor impuse de Rusia la exporturile moldovenești nu s-au încheiat cu rezultate concrete

Negocierile moldo-ruse de miercuri de la Moscova în problema restricțiilor impuse de Rusia la exporturile moldovenești nu s-au încheiat cu rezultate concrete

Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, aflat în vizită de lucru la Moscova, a avut o întrevedere cu Serghei Dankvert, şef al Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară (Rosselihoznadzor). Întâlnirea s-a desfăşurat în spiritul colaborării și bunei înțelegeri.  S-a stabilit ca timp de o lună să se clarifice situația cu importul de mere moldovenești în Federația Rusă.

Solicitat de jurnalişti, ministrul a menţionat că autoritățile fitosanitare ruse înțeleg că este în beneficiul ambelor părți importul merelor moldovenești direct, nu prin reexportul din  țările terțe.

În cadrul întrevederi cu Irina Braghina, Vicedirector al Serviciului Federal de Supraveghere în Sfera Protecției Drepturilor Consumatorilor și Bunăstării Omului al Federației Ruse (Rospotrebnadzor) Vasile Bumacov a expus argumentele TEHNICE în favoarea ridicării restricțiilor la exportul în această țară a vinurilor și conservelor produse în Republica Moldova. S-a convenit ca dialogul să  fie continuat la nivel de grupuri de experți pentru a obține ridicarea interdicțiilor. 

Ministrul Agriculturii s-a aflat la Moscova pentru consultări interministeriale, la nivel de grupuri de experţi, în contextul  planificatei vizite a viceprim - ministrului  Republicii Moldova, Adrian Candu în capitala rusă.

Potrivit MAIA, Bumacov a vizitat şi standul ţării noastre la expoziţia internaţională „Word Food Moscow”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus