Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.09.2014

Josette Durrieu, Preşedinta Grupului de Prietenie Franța - Moldova: „Franţa va urgenta ratificarea Acordului de Asociere Republica Moldova - UE”

Josette Durrieu, Preşedinta Grupului de Prietenie Franța - Moldova: „Franţa va urgenta ratificarea Acordului de Asociere Republica Moldova - UE”

Franța va urgenta toate procedurile necesare astfel încât, până la finele anului curent, autorităţile de la Paris să ratifice Acordul de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută la întrevederea pe care Prim-ministrul Iurie Leancă a avut-o cu senatorii din Grupul de Prietenie Franța - Moldova.

Oficialii au mai vorbit despre situația politică și economică din Moldova, despre agenda de reforme europene și consolidarea Francofoniei, precum și despre situaţia din regiune. Iurie Leancă  le-a mulţumit deputaţilor francezi pentru deschiderea şi interesul manifestat de Franța pentru țara noastră. „În ultimii doi ani relaţiile noastre au devenit mai călduroase şi intense", a subliniat şeful Executivului.

La fel, Premierul i-a informat pe senatori despre agenda de reforme europene a Chişinăului, în special reformarea justiţiei şi adoptarea noului Cod al Educaţiei.

La rândul său, Josette Durrieu, Preşedinta Grupului de Prietenie Franța - Moldova,a declarat că Franţa susţine parcursul european al țării noastre şi, în acest sens, Parisul va urgenta ratificarea Acordului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, astfel încât acest proces să fie definitivat până la finele anului 2014.

Totodată, senatorii francezi şi-au arătat disponibilitatea de a sprijini Moldova în reformarea justiţiei şi în preluarea bunelor practici și a experienței franceze în domeniul descentralizării și al autonomiei locale. La final, ei i-au oferit Premierului Iurie Leancă o medalie, în semn de apreciere a relaţiilor moldo-franceze.

Deputații Grupului de prietenie Franța - Moldova efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 16-20 septembrie 2014. Din componența delegației fac parte senatorii Josette Durrieu, Patrice Gélard și Jean-Claude Frécon, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus