Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-17/ponta-ma-bucur-c-nd-sunt-criticat-de-la-moscova-pentru-faptul-cami-doresc-alaturi-de-primministrul-i-36600.html
Data: Sep 17, 2014 (18:42)

Ponta: Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru faptul că-mi doresc alături de prim-ministrul Iurie Leancă ca Moldova să fie în Uniunea Europeană până în 2018-2019

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că se bucură când este criticat de la Moscova pentru că își dorește ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană, subliniind că "reunirea" României cu Moldova în cadrul UE reprezintă un obiectiv strategic pentru Guvernele de la București și Chișinău.

"Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru faptul că-mi doresc alături de prim-ministrul Iurie Leancă ca Moldova să fie în Uniunea Europeană până în 2018-2019. Poate că e un obiectiv prea ambițios, dar, dacă nu ai obiective ambițioase, nu le atingi. Cred că reunirea României cu Moldova în cadrul Uniunii Europene, nu în alt fel, e un obiectiv strategic pentru Guvernul pro-european de la Chișinău și pentru Guvernul României și pentru toți cei care văd un viitor pro-european pentru Republica Moldova", a afirmat Ponta, la începutul ședinței săptămânale a Executivului.

El a adăugat că este "în regulă" dacă primește critici precum cele de la Moscova și a exprimat "totala încredere" că Guvernul pro-european de la Chișinău duce Republica Moldova în direcția bună.

Departamentul de Informare și Presă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei a transmis, într-un comentariu postat marți pe site-ul oficial de internet, că Moscova își exprimă îngrijorarea în legătură cu declarațiile premierului român Victor Ponta cu privire la viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activiști ai Partidului Social Democrat la Alba Iulia.

Potrivit acestei surse, din apelurile deschise ale candidatului la funcția de președinte al României "de a înfăptui a doua mare unire în 2018" rezultă clar că anumite cercuri politice de la București alimentează în continuare planuri anexioniste față de țara vecină neutră și suverană, scrie Agerpres.