Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.09.2014

Guvernul a aprobat a doua tranşă a Programului activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul curent

Guvernul a aprobat a doua tranşă a Programului activităţilor de reintegrare a ţării pentru anul curent

Programul prevede finanţarea unor activităţi de dezvoltare şi modernizare tehnico-materială a instituţiilor educaţionale şi medicale, de întreţinere a clădirilor şi apeductelor, măsuri de protecţie socială a persoanelor în etate şi cu dizabilităţi, de iluminare a localităţilor, precum şi alte activităţi care contribuie la depăşirea consecinţelor conflictului şi la îmbunătăţirea condiţiilor de trai  pentru locuitorii din Zona de Securitate.

În cadrul tranşei a doua, o atenţie deosebită a fost atrasă iniţiativelor ce vin să susţină instituţiile educaţionale, precum şi construcţia şi reabilitarea sistemelor de iluminat stradal în localităţile din Zona de securitate. 

Amintim că Programul activităţilor de reintegrare a ţării a demarat în anul 2011, în acest sens fiind alocate anual câte zece milioane de lei. Începând cu anul trecut, suma a fost majorată, atingând valoarea de 15 mil. lei. În perioada 2011-2014, în cadrul Programului activităţilor de reintegrare a ţării, au fost selectate şi iniţiative peste 170 de proiecte, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus