Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-17/a-fost-aprobata-marca-na-ionala-pentru-produsele-agroalimentare-ecologice-36592.html
Data: Sep 17, 2014 (17:09)

A fost aprobată marca națională pentru produsele agroalimentare ecologice

Marca națională „Agricultura Ecologică – Republica Moldova” reprezintă un semn oficial, care confirmă faptul că procesul de producție este controlat de structurile de inspecție și garantează că produsul este obținut conform exigenților agriculturii ecologice.

Simbolul mărcii este o frunză în spațiu, culorile căreia se modifică de la nuanțe deschise spre cele închise. În interiorul frunzei este amplasat logotipul „eco” de culoarea verde-deschis.

În ședința de astăzi a Cabinetului de Miniștri a fost aprobat și Regulamentul de utilizare a mărcii naționale.

De exemplu, în Regulament se specifică cine este proprietarul mărcii, elementele componente, amplasarea mărcii pe etichetă și ambalaje, procedura de acordare a dreptului de utilizare și gestionarea mărcii naționale.

Prin aplicarea pe produsele agroalimentare ecologice a simbolului grafic al mărcii naționale se va asigura protejarea pieței de produse falsificate și cetățeanul va fi informat, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.