Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.09.2014

MAE al Rusiei reacționează față de declarațiile făcute de premierul României în legătură cu Republica Moldova

MAE al Rusiei reacționează față de declarațiile făcute de premierul României în legătură cu Republica Moldova

Moscova își exprimă îngrijorarea în legătură cu declarațiile premierului român Victor Ponta cu privire la viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activiști ai Partidului Social-Democrat (PSD) la Alba Iulia, menționează Departamentul de Informare și Presă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, într-un comentariu postat marți pe site-ul oficial internet al MAE rus.

Din apelurile deschise ale candidatului la funcția de președinte al României 'de a înfăptui a doua mare unire în 2018' rezultă clar că anumite cercuri politice de la București alimentează în continuare planuri anexioniste față de țara vecină neutră și suverană, se menționează în același text.

Diplomația rusă consideră 'iresponsabile și inacceptabile astfel de declarații din afară în condițiile campaniei electorale care a început în Republica Moldova'.

'Așteptăm ca autoritățile Republicii Moldova să facă o evaluare adecvată' în legătură cu aceste declarații, mai spune MAE rus.

'Sperăm de asemenea să urmeze o reacție adecvată din Bruxelles și din alte capitale europene', afirmă diplomația rusă în același text.

'"Cred că obligația noastră este să arătăm că suntem toți români, că avem toți o șansă, putem să vorbim cu adevărat despre Marea Unire, Marea Unire în Europa cu cei de pe malul stâng al Prutului. /.../ Vreau, ca președinte, împreună cu Guvernul pe care dvs îl veți susține, să muncim pentru români, vreau să facem schimbarea adevărată și să facem Marea Unire pentru România", a declarat Victor Ponta, la Congresul extraordinar al PSD, la Alba Iulia, vineri după-amiază (12 septembrie), scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus