Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.09.2014

Igor Corman la întrevederea cu deputații germani: Implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE va aduce schimbarea pe care o așteaptă cetățenii

Igor Corman la întrevederea cu deputații germani: Implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE va aduce schimbarea pe care o așteaptă cetățenii

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu deputații din Comisia pentru drepturile omului și asistență umanitară a Bundestagului Germaniei, condusă de Michael Brand.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor s-au referit la cooperarea interparlamentară în domeniile drepturile omului, securitate, combaterea criminalităţii transfrontaliere şi a traficului de fiinţe umane. De asemenea, părțile au discutat despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, inclusiv implementarea Acordului de Asociere cu UE, situația din țară și contextul regional.

Igor Corman a mulțumit autorităților din Germania pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, menționând că transferul de experiență și bune practici în procesul de integrare europeană va accelera dezvoltarea tuturor domeniilor importante din țara noastră.

„Implementarea Acordului de Asociere cu UE va aduce schimbarea pe care o așteaptă cetățenii noștri. Germania este un partener foarte important pentru noi în realizarea obiectivului de integrare europeană, iar bunele relaţii moldo-germane promovate în ultimii ani atât la nivel oficial, cât şi la nivel interuman, reprezintă o bază solidă pentru intensificarea cooperării bilaterale”, a subliniat Președintele Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, Președintele Comisiei pentru drepturile omului a Bundestagului german, Michael Brand a apreciat activitatea Forumului moldo-german în vederea consolidării cooperării dintre cele două țări. Michael Brand a menționat că vizita delegației germane în regiune are drept scop documentarea situației în domeniile respectării drepturilor omului, combaterii criminalităţii transfrontaliere şi a traficului de fiinţe umane. O atenţie sporită va fi acordată măsurilor de susţinere din partea Germaniei a eforturilor pe care le întreprind autorităţile din Republica Moldova, România și Bulgaria pentru îmbunătăţirea situaţiei în domeniile menţionate.

La întrevedere a mai participat Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Vadim Mișin.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus