Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.09.2014

Israelul va transfera Moldovei experienţa sa în domeniul administrării resurselor energetice şi acvatice

Israelul va transfera Moldovei experienţa sa în domeniul administrării resurselor energetice şi acvatice

Intenţia a fost discutată în cadrul unei întrevederi, care a avut loc astăzi între Prim-ministrul Iurie Leancă şi Silvan Shalom, viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii, Energiei şi Resurselor Acvatice al Israelului. Autoritățile din Israel și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini Moldova pe mai multe dimensiuni, în special, în domeniul aprovizionării cu apă și diversificării resurselor energetice.

Oficialul de la Tel Aviv a exprimat interesul autorităților israeliene în sprijinirea ţării noastre. „Apreciem mult și ținem foarte mult la relația noastră cu Republica Moldova și dorim să ne împărtășim experiența în domeniile în care am reușit, cum ar fi aprovizionarea cu apă a consumatorilor sau diversificarea surselor energetice", a precizat oficialul israelian.

Iurie Leancă a salutat intenția, subliniind succesele obținute de statul israelian în acest sens. „Ați reuit să soluționați problema stringentă a accesului la apă într-un pustiu, iar noi, având resurse, stagnăm la acest capitol. Iată de ce experiența Israelului în domeniul aprovizionării cu apă a consumatorilor este foarte importantă pentru noi. Dialogul excelent între Chișinău și Tel Aviv se transformă în realizarea unor proiecte concrete", a menționat Prim-ministrul Iurie Leancă.

Părțile au discutat şi despre reușitele Israelului în domeniul diversificării surselor energetice și posibilitățile de transferare a celor mai bune practici instituțiilor responsabile de la Chișinău.

Delegaţia din Israel întreprinde o vizită în Republica Moldova la invitația vicepremierului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman. Delegaţia israeliană este compusă din mai mulţi experţi, reprezentanţi ai agenţiilor naţionale responsabile de administrarea resurselor acvatice şi a celor energetice, care vor colabora cu autorităţile de la Chişinău, în cadrul unor grupuri interdepartamentale, care vor fi create în curând între cele două părţi, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus