Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-12/declaratzia-preshedintelui-partidului-liberal-democrat-din-moldova-vlad-filat-36526.html
Data: Sep 12, 2014 (17:38)

Declaraţia Preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat

Calific drept minciună şi răzbunare declaraţiile făcute astăzi de Veaceslav Ioniţă.Declar cu toată responsabilitatea că nu am nicio atribuţie politică, juridică, economică şi de oricare alt gen la schemele descrise de fostul membru al fracţiunii parlamentare a PLDM. 

Amintesc cu această ocazie că, prin decizia sa din 19 august 2014, Biroul Politic Central al partidului i-a retras lui Ioniţă suportul politic, ca urmare a acţiunilor sale de sabotare economică a Republicii Moldova, iar la prima şedinţă a Legislativului în noua sesiune urma să fie demis din funcţia de preşedinte al Comisiei pentru economie, buget şi finanţe.

Veaceslav Ioniţă este un agent deschis de promovare a intereselor unui controversat om de afaceri, autointitulat raiderul N1 în spaţiul CSI, implicat în acţiuni de spălare de bani în sumă de peste 18 miliarde de euro. Regret faptul că Ioniţă s-a lăsat folosit ca o „sculă” într-un proces de destabilizare a situaţiei interne din Republica Moldova.

Privitor la învinuirile aduse mie, ţin să comunic că am mai avut parte de acuzaţii false, atacuri la adresa mea, care nu s-au adeverit ulterior. Sunt sigur că insinuări de acest gen vor mai fi în perioada imediat următoare, odată cu intrarea în campania electorală.

Încurajez instituţiile statului să-şi facă onest datoria şi îmi exprim disponibilitatea de a oferi orice suport în acest sens.

Declar cu toată fermitatea că, indiferent de atacurile murdare la adresa mea, voi urma obiectivul stabilit - de a duce PLDM spre victorie pentru a asigura un viitor european şi democratic al Republicii Moldova.