Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-11/conducerea-parcului-industrial-stra-eni-negociaza-atragerea-unor-investitzii-germane-care-ar-putea-c-36514.html
Data: Sep 11, 2014 (18:00)

Conducerea Parcului Industrial Strășeni negociază atragerea unor investiţii germane, care ar putea crea circa trei mii de locuri de muncă

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat astăzi cu reprezentanţii Parcului Industrial din Străşeni despre posibilităţile de accelerare a atragerii investiţiilor. În prezent, conducerea Parcului negociază atragerea unor investiţii germane, care ar putea crea circa trei mii de locuri de muncă.

Spațiul de producere și cel administrativ al  Parcului Industrial din Strășeni este de circa 75 de mii de metri pătrați. Aici activează 29 de rezidenţi. O parte a Parcului Industrial are statut de Zonă Economică Liberă. Printre avantajele acestuia se numără distanța de numai 15 km de capitală, accesul direct la drumurile naţionale şi internaţionale şi conexiunea la calea ferată prin tronson propriu.

Premierul a vizitat hala de producere a întreprinderii DeltaTeh, care are mai bine de 50 de angajați. Meșterii lucrează acum pentru îndeplinirea unei comenzi din Federația Rusă - coaserea maletelor. Întreprinderea a mai realizat lucrări pentru agenți economici din Italia, dar și din alte țări. Cea mai importantă problemă, potrivit directorului Constantin Batin, este lipsa personalului calificat. A fost procurată tehnică performantă pentru prelucrarea pielii, însă în lipsa unor ingineri calificați, aceasta nu este utilizată.

Pentru soluţionarea problemei, în Zona Economică Liberă din Străşeni va activa o Academie de meserii. Studenţii vor învăţa secretele meseriei la faţa locului direct de la specialişti.

Premierul Iurie Leancă a remarcat necesitatea atragerii investiţiilor în zonă, astfel încât să fie create locuri de muncă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern..

Tot astăzi, șeful Executivului a avut o întrevedere cu locuitorii orașului Strășeni și autoritățile raionale, în cadrul căreia au fost discutate subiecte de actualitate și posibilitățile de rezolvare a problemelor.