Trimite e-mail | Printeaza
Externe
11.09.2014

Acord al statelor UE pentru aplicarea începând de vineri a sancțiunilor contra Rusiei

Acord al statelor UE pentru aplicarea începând de vineri a sancțiunilor contra Rusiei

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi la un acord pentru ca sancțiunile economice consolidate contra Rusiei să intre în vigoare vineri, 12 septembrie, au anunțat surse diplomatice europene, citate de AFP.

Președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, urmează să "explice" joi după-amiază, într-o declarație, această decizie, luată pentru a menține presiunea asupra Moscovei în pofida unei detensionări a situației din teren în estul Ucrainei, au adăugat sursele citate.

UE a aprobat luni o nouă serie de sancțiuni împotriva Rusiei în contextul crizei din Ucraina, însă a precizat că amână pentru câteva zile punerea lor în aplicare, pentru a da timp Moscovei să-și continue eforturile de pace.

Noua serie de sancțiuni, aprobată dar încă nepusă în practică, ar putea avea consecințe negative asupra economiei UE, a estimat miercuri președintele Parlamentului European, Martin Schulz, într-un interviu pentru postul de radio Deutschlandfunk. Cu toate acestea, țările europene trebuie să dea dovadă de solidaritate în această problemă, a mai spus el, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus