Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-10/guvernul-a-aprobat-un-proiect-de-lege-pentru-modificarea-shi-completarea-legii-cu-privire-la-insitut-36501.html
Data: Sep 10, 2014 (19:28)

Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii cu privire la insituţiile financiare

Amendamentele la Legea cu privire la insituţiile financiare derivă, în special, din recomandările instituţiilor financiare internaţionale (Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială), în urma evaluării sistemului bancar şi nebancar din Republica Moldova, efectuate în anul curent.

Scopul este de a clarifica unele noţiuni din legea ce reglementează activitatea instituţiilor financiare din țară, în particular cu privire la capital, şi de a fortifica capacitățile Băncii Naţionale a Moldovei de a supraveghea sectorul bancar autohton.

Guvernatorul BNM, Dorin Draguţat, a menţionat că modificările au vizat patru articole, inclusiv clarific[ri cu privire la „capitalul băncii comerciale”. Totodată, noile prevederi vor permite vărsarea în capitalul social al băncilor comerciale nu doar a mijloacelor băneşti, ci şi a valorilor mobiliare de stat.

Proiectul de lege urmează să fie examinat de deputați, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.