Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.09.2014

Reprezentanții American Jewish Committee au venit la Chișinău pentru a semna un acord fără precedent cu Comunitatea Evreiască din Moldova

Reprezentanții American Jewish Committee au venit la Chișinău pentru a semna un acord fără precedent cu Comunitatea Evreiască din Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat ieri cu delegația American Jewish Committee, condusă de Stanley M. Bergman, despre stabilirea unui parteneriat, în special îeri în domeniul social și de afaceri.

Președintele AJC, Stanley M. Bergman, a salutat progresele înregistrate de ţara noastră pe parcursul european şi a mulțumit autorităților Republicii Moldova pentru susținerea manifestată pe parcurs față de comunitatea evreiască și statul Israel. „Vom fi bucuroși să vă susținem când veți avea nevoie", a subliniat Stanley M. Bergman.

„Republica Moldova are relații de prietenie cu Statul Israel, ceea ce este un semnal pozitiv pentru întreaga comunitate evreiască. Suntem aici pentru a demonstra susținerea pentru Republica Moldova și pentru poporul acestei țări", a menționat, la rândul său, directorul executiv al American Jewish Committee, David Harris.

Prim-ministrul Iurie Leancă a vorbit despre rolul comunității evreiești în țara noastră pe parcursul istoriei. Premierul a apreciat interesul AJC de a oferi susținere Republicii Moldova, în special, în domeniile social și economic. 

De asemenea, părțile au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova, care include punerea în aplicare a prevederilor Acordului de Asociere și crearea Zonei de Liber Schimb, reformele realizate, măsurile luate pentru combaterea corupției, dar și situația din regiune.

Reprezentanții American Jewish Committee au venit la Chișinău pentru a semna un acord fără precedent cu Comunitatea Evreiască din Moldova, dar și pentru a stabili eventuale colaborări cu autoritățile de la Chișinău. Din delegaţie fac parte reprezentanţi ai sectoarelor juridic, financiar-bancar, de protecţie a sănătăţii, şi altele.

American  Jewish Commitee este o organizație care promovează drepturile omului şi valorile democratice şi susţine organizaţiile diasporale evreieşti din mai multe ţări, anunță un comunicat al Guvernuluiu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus