Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.09.2014

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a preluat preşedinţia ACEEEO

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a preluat preşedinţia ACEEEO

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, dr.Iurie Ciocan, a fost ales să deţină preşedinţia Asociaţiei Oficialilor Electorali din Europa (ACEEEO) în perioada 2014-2015. Decizia a fost luată în cadrul celei de-a 23-a ediţii a Conferinţei anuale a ACEEEO care s-a desfăşurat în perioada 04 - 06 septembrie 2014, la Bucureşti, România.
 
Potrivit CEC, Iurie Ciocan consideră că această decizie vine să confirme încrederea şi aprecierea membrilor ACEEEO faţă de instituţia noastră. „Rezultatele şi progresele înregistrate pe parcursul ultimilor ani demonstrează o aliniere a sistemului electoral din Republica Moldova la practica şi standardele internaţionale. Această calitate reprezintă o oportunitate de a ne consolida poziţia în cadrul Asociaţiei şi în relaţiile cu alte instituţii internaţionale, oferind noi posibilităţi de colaborare şi dezvoltare”, susţine preşedintele CEC.
 
Asociaţia Oficialilor Electorali Europeni este o organizaţie regional independentă a organismelor de management electoral, cu un statut juridic, bazat pe dreptul internaţional. Asociaţia întruneşte 24 de membri instituţionali (reprezentanţi ai autorităţilor electorale din 24 state din Europa şi spaţiul CSI), 2 membri asociaţi şi un membru suport.
 
Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova este membru de drept al ACEEEO din anul 1998, iar din septembrie 2013 face parte din componenţa comitetului executiv al acestei instituţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus