Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.09.2014

Igor Corman a avut o întrevedere cu delegația organizației „American Jewish Committee”

Igor Corman a avut o întrevedere cu delegația organizației „American Jewish Committee”

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții organizației „American Jewish Committee”. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte ce țin de agenda europeană a Republicii Moldova, situația internă și contextul regional, relațiile de cooperare moldo-americane.

Igor Corman a menționat bunele relații de cooperare moldo-americane și a subliniat faptul că, pe lângă dialogul politic excelent stabilit între autoritățile Republicii Moldova și Statelor Unite ale Americii, țara noastră a beneficiat permanent de sprijinul SUA. „Apreciem înalt suportul constant din partea Statelor Unite ale Americii în implementarea unor proiecte concrete în țara noastră, precum cele de reparație a drumurilor și de dezvoltare a infrastructurii”, a declarat Președintele Parlamentului.

De asemenea, interlocutorii au discutat despre rolul minorităților naționale în dezvoltarea Republicii Moldova. În context, șeful Legislativului a remarcat importanța implicării mai active a minorităților în viața politico-economică a țării noastre. Totodată, Igor Corman a menționat că, în cadrul Forumului minorităților etnice din Republica Moldova, care va avea loc pe 18 septembrie, va fi adoptată foaia de parcurs care vizează politice statului privind minoritățile naționale.

Reprezentanții organizației „American Jewish Committee” au salutat progresele înregistrate de ţara noastră în apropierea de UE şi au mulțumit autorităților Republicii Moldova pentru susținerea manifestată în timp față de comunitatea evreiască și Statul Israel. „Suntem aici pentru a înțelege Republica Moldova și pentru a demonstra că suntem prietenii dumneavoastră. Vom fi bucuroși să vă susținem când veți avea nevoie”, a declarat Stanley Bergman, Președintele „American Jewish Committee”.

Delegația, condusă de Stanley Bergman, se află la Chișinău pentru a semna un acord cu Comunitatea Evreiască din Moldova, dar și pentru a stabili eventuale colaborări cu autoritățile de la Chișinău.

Potrivit unui comunicat de presă al legislativului, „American Jewish Committee” este o organizație care promovează drepturile omului şi valorile democratice şi susţine organizaţiile diasporale evreieşti din mai multe ţări.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus