Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2014-09-05/iurie-leanca-ia-urat-lui-donald-tusk-succes-in-indeplinirea-functziei-de-preshedinte-al-consiliului--36436.html
Data: Sep 5, 2014 (20:47)

Iurie Leancă i-a urat lui Donald Tusk succes în îndeplinirea funcţiei de Preşedinte al Consiliului European

Prim-ministrul Iurie Leancă a discutat în această dimineaţă la telefon cu omologul său polonez, Donald Tusk, desemnat la 30 august în funcţia de Preşedinte al Consiliului European. Iurie Leancă l-a felicitat pe Donald Tusk și a menționat că noul Preşedinte al Consiliului European este un mare prieten al Moldovei.

Premierul moldovean i-a urat lui Donal Tusk succes în această funcţie extrem de responsabilă pentru viitorul continentului european, exprimându-și convingerea că el întruneşte toate calităţile necesare pentru a rezolva criza profundă din regiune.

Șeful Executivului de la Chișinău l-a invitat pe Donald Tusk să viziteze în timpul apropiat Republica Moldova, pentru a concretiza calendarul perspectivei europene.

Cei doi oficiali s-au referit succint şi la asistenţa Uniunii Europene în reformarea justiţiei, precum şi la creditul polonez, oferit recent agricultorilor moldoveni, şi anume, la asigurarea unui grad sporit de flexibilitate şi reducere a birocraţiei pentru agricultori. Prim-ministrul Poloniei, unul dintre statele căruia îi aparține inițiativa de lansare a Parteneriatului Estic, a menţionat că ţara sa va continua să sprijine Republica Moldova în punerea în aplicare a reformelor şi integrarea europeană.

Donald Tusk va prelua mandatul de Preşedinte al Consiliului European la 1 decembrie anul curent, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.