Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.09.2014

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înmânat „Ordinul de Onoare” ambasadorului SUA, William Henry Moser

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înmânat „Ordinul de Onoare” ambasadorului SUA, William Henry Moser

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a înmânat astăzi, 3 septembrie a.c., la Reședința de stat, „Ordinul de Onoare” domnului William Henry Moser, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

Distincția a fost conferită, prin decret prezidențial, pe 3 iulie a.c., „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor de prietenie şi colaborare moldo-americane”.

În cadrul ceremoniei, șeful statului a mulțumit domnului William Henry Moser pentru angajamentul personal manifestat în promovarea bunelor relații bilaterale, precum și pentru sprijinul constant și consistent pe care SUA îl acordă țării noastre.

„Statele Unite ale Americii au contribuit enorm la procesul de consolidare a instituțiilor democratice și la modernizarea infrastructurii din Republica Moldova. Cetățenii moldoveni au înțeles că poporul american este un partener de încredere”, a spus președintele țării.
Nicolae Timofti a subliniat că dezvoltarea dialogului strategic moldo-american reprezintă o prioritate a politicii externe a Republicii Moldova.
Ambasadorul William Henry Moser și-a exprimat satisfacția față de progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în procesul de modernizare a societății. „Statele Unite ale Americii vor susține și în continuare transferul de experiență în sprijinul popoarelor care împărtășesc valorile democrației și libertății”, a spus șeful misiunii diplomatice americane.

William Henry Moser a arătat că autoritățile de la Washington urmăresc cu atenție evoluțiile din această zonă a Europei.
„SUA doresc ca Republica Moldova să aibă dreptul de a-și alege, fără constrângeri, viitorul. O guvernare democratică, aleasă în urma unor alegeri libere, economia de piață și presa liberă reprezintă garanția păcii, progresului și stabilității. Ne vom bucura sincer pentru succesele prietenilor noștri din Republica Moldova”, a declarat William Henry Moser.

În cadrul întrevederii, Nicolae Timofti și William Henry Moser au discutat despre proiectele comune de pe agenda bilaterală, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus