Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.09.2014

Peste 100 mii pasageri transportaţi de Air Moldova în luna august

Peste 100 mii pasageri transportaţi de Air Moldova în luna august

Luna august 2014 aduce în palmaresul companiei aeriene "Air Moldova" un nou record‎. Astfel, pentru prima dată în istoria sa, compania a reușit să transporte timp de o lună peste 100 mii de pasageri sau, mai exact, 109 mii pasageri. Aceasta reprezintă o creștere de 58% față de aceeași perioada a anului 2013.
 
Totodată, transportînd circa 57 mii pasageri doar din Republica Moldova, Air Moldova a reușit să atingă în luna august o cotă de piață pe Aeroportul International Chișinău de 53%, sau cu 10 puncte procentuale mai mult față de anul trecut.
 
‎Per total, în primele 8 luni ale anului, compania Air Moldova a transportat 524 mii pasageri, fiind în creștere cu 170 mii pasageri (+48%) în raport cu aceeași perioada a anului 2013.‎ In acelaşi timp, Air Moldova a transportat peste 22 mii de pasageri transfer prin Aeroportul Internaţional Chişinău, sau cu o creștere de 70 la suta.
 
Într-un comunicat al companiei se menționează, că, transportatorul național ”Air Moldova" operează curse directe către 25 de destinații: Antalya, Atena, Barcelona, Bodrum, Bologna,  București, Dublin, Frankfurt,  Heraklion, Istanbul, Kiev, Larnaca, Lisabona, Londra, Milano, Moscova, Nijnevartovsk, Paris, Roma, Sankt-Petersburg, Soci, Surgut, Torino, Veneția și Verona . Compania oferă 2 clase de deservire – Econom și Business. Biletele pot fi procurate online pe site-ul companiei, la oficiile Air Moldova, precum și la agențiile autorizate din țară și de peste hotare‎.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus