Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.09.2014

La Chişinău a avut loc şedinţa Comisiei pentru integrare europeană moldo-lituaniană

La Chişinău a avut loc şedinţa Comisiei pentru integrare europeană moldo-lituaniană

Potrivit MAEIE, astăzi, 2 septembrie 2014, la Chişinău a avut loc cea de-a V-a şedinţă a Comisiei pentru integrare europeană moldo-lituaniană. Întrunirea a fost co-prezidată de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius.

În cadrul şedinţei, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri pentru angajamentul Lituaniei  de a asista R. Moldova în parcursul european şi pentru ratificarea de către Parlamentul de la Vilnius a Acordului de Asociere RM-UE, pe 8 iulie 2014.

Oficialii au discutat despre priorităţile de pe agenda europeană a R. Moldova şi paşii care urmează a fi întreprinşi de către autorităţile de la Chişinău. Totodată, reuniunea de astăzi a Comisiei pentru integrare europeană, prima desfășurată în contextul implementării Acordului de Asociere, începând cu 1 septembrie, a constituit un cadru constructiv pentru identificarea unor noi domenii în care R. Moldova va beneficia de asistența partenerilor lituanieni în procesul de aplicare a prevederilor Acordului.

„Apreciem menţinerea R. Moldova printre primele 7 state prioritare pentru asistenţa externă oferită de Lituania, desfășurându-se cu succes proiecte comune ce vizează consolidarea capacităţilor instituţionale vamale, fitosanitare şi judecătoreşti din ţara noastră”, a menţionat şefa diplomaţiei de la Chişinău.

La rândul său, ministrul Linas Linkevičius a apreciat progresele autorităţilor moldoveneşti în procesul de integrare europeană, precizând că tot ce a fost realizat până acum este rezultatul unei munci asidue. „Acordul de Asociere nu este scopul final al relaţiilor cu UE, este începutul procesului de integrare europeană, iar R Moldova are susţinerea tuturor partenerilor europeni”, a precizat diplomatul lituanian.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus